Boys dance too. - Dance & Fitness Studio

Boys dance too.

Ποιος είπε ότι οι χοροί είναι μόνο για κορίτσια; Υπάρχουν πολλά αγόρια με τεράστιο ταλέντο στον χορό το οποίο δυστυχώς μένει ανεκμετάλλευτο ή δεν ανακαλύπτεται ποτέ, γιατί δεν τους δίνονται ευκαιρίες. Παρ΄όλο που οι γονείς συνήθως ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες, όσον αφορά τα αγόρια και τον χορό…τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Από μικρή ηλικία τα αγόρια μεγαλώνουν με το στερεότυπο ότι «ο χορός είναι για τα κορίτσια» , κάτι όμως που απέχει μακράν απ την αλήθεια!

Όλα τα παιδιά από την ηλικία των 4-5 ετών μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα χορού. Τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με τον χορό είναι πάρα πολλά. Ο χορός χαρίζει ευλυγισία, ενδυναμώνει και γραμμώνει το σώμα, τονώνει τους μύες και μαθαίνει το παιδί να στέκεται και να περπατά σωστά, βελτιώνοντας την ισορροπία του. Ακόμα βοηθάει στην καλή φυσική κατάσταση και την απώλεια βάρους. Μέσα από τον χορό, τα παιδιά γυμνάζονται καθώς διασκεδάζουν και με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση.

Εκτός όμως από την συμβολή του στη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, ο χορός προσφέρει πολλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Η ένταξή τους σε μια χορευτική ομάδα ενισχύει την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, τους διδάσκει τον σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους και τους μαθαίνει την έννοια της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης σε ένα στόχο. Ακόμα αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται όχι μόνο με τις λέξεις αλλά και με το σώμα τους.

Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι ο γιος σας έχει το «μικρόβιο» του χορού μην τον αποθαρρύνετε. Βοηθήστε τον να καλλιεργήσει το ταλέντο του και κυρίως να ανακαλύψει ποιο ή ποια είδη χορού προτιμά. Θα μπορούσε να του αρέσει κάποιος από τους ελεύθερους χορούς όπως το hip hop και το break dance, ή οι Latin χοροί (cha cha cha, jive, rumba, salsa κλπ.), ή ακόμα και οι Παραδοσιακοί χοροί.

Παρακολουθήστε μαζί με το παιδί σας χορευτικά σόου και αγώνες χορού από επαγγελματίες χορευτές, επισκεφτείτε σχολές χορού ή νοικιάστε ταινίες που έχουν σχέση με τον χορό (π.χ. “Step up”, “Dirty Dancing”, “Take the lead”, “Shall we dance”). Δείξτε του ότι και οι άντρες μπορούν να χορέψουν, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!!!